Plăcintă cu piure de cartofi

Atunci când îţi doreşti să experimentezi în bucătărie şi să încerci un preparat nou alege să găteşti plăcinta cu piure de cartofi. E super delicioasă şi e gata într-o oră: -
Ingrediente:
700 g carne amestec tocată 10 cartofi
300 g pulpă de roşii
1 morcov mare
1 ceapă
2 linguri unt
1 lingură ulei
50 g caşcaval ras
cimbru uscat
boia de ardei dulce, după gust
sare
piper
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tăiată mărunt cu morcovul ras până se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade zeama şi carnea îşi schimbă culoarea. Pui pulpa de roşii, cimbru, sare şi piper şi fierbi, la foc mic, amestecând, circa 40 de minute.
Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure sau cu furculiţa, amesteci cu unt şi puţină zeamă în care au fiert, potriveşti de sare şi piper şi prepari un piure cremos.
Răstorni într-un vas termorezistent compoziţia de carne, apoi întinzi piureul. Pui vasul în cuptorul încins, până se rumeneşte.