Plăcintă cu struguri

placinta jpeg

Un desert delicios de toamnă, plăcinta cu struguri este răsfăţul ideal pentru pofta de dulce. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem!

Ingrediente

2 foi aluat congelat

700 g struguri negri

150 g + 2 linguri zahăr

2 ½ linguri amidon

1 ½ lingură zeamă de lămâie

1 lingură unt, la temperatura camerei

Mod de preparare

Întinzi o foaie de aluat pe o suprafaţă plană, apoi o aşezi într-o tavă circulară, presând uşor marginile. Acoperi cu folie de plastic şi o laşi să se întărească la rece, 30 de minute. Speli bine strugurii şi îndepărtezi toate codiţele. Îndepărtezi coaja de pulpă, punându-le separat în două boluri. Zdrobeşti uşor pulpa pentru a elibera sucul. Dai pe foc până dă în clocot, apoi mai laşi încă 5 minute la temperatură mică. Laşi să se răcească complet.

Treci compoziţia printr-o sită fină, pentru a îndepărta seminţele. Amesteci cu cojile de strugure şi restul ingredientelor. Dai pe foc până ce dă uşor în clocot, la temperatură mică, amestecând continuu, până ce amestecul începe să se îngroaşe. Laşi la răcit complet. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Transferi strugurii în tavă, peste aluat.

Înmoi marginile cu puţină apă şi aşezi deasupra a doua foaie de aluat. Crestezi uşor plăcinta în 6 locuri. Dai la cuptor 30 de minute, reduci puţin temperatura şi mai laşi încă 25 de minute. Laşi la răcit 2-3 ore înainte de servire.

Sursa http://www.homeinthefingerlakes.com