Plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi

placinta cartofi ciuperci praz jpeg

Pentru că vrem să treci mai uşor peste perioada postului Paştelui, îţi propunem în fiecare zi reţete diverse care să te ajute în aceste zile. Am gătit pentru tine azi o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.

Ingrediente pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi

1 pachet foi de plăcintă

plăcintă

Pentru umplutură 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 morcov fiert 1 fir de praz (partea albă) 6 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel nucşoară sare piper

Mod de preparare pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi

Se fierb cartofii în coajă, se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază şi se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească.

Se aşază câte trei foi de plăcintă pe masă, se ­pune umplutură de legume, se rulează şi se aşază plăcinta de post cu ciuperci, praz şi cartofi într‑o ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei şi se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde. Îţi poţi invita cei mai buni prieteni la o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.

praz

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu nuci si dovleac

Placinta cu nuci si dovleac

Placinta cu legume

Placinta cu legume