Plăcintă grecească cu spanac
Vrei să te fereşti de căldura din bucătărie? Prepară rapid o plăcintă grecească de spanac. E foarte gustoasă!
Ingrediente
500 g spanac 150 g brânză Feta 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 5 fire de ceapă verde 3 ouă 4 linguri de ulei 1 foaie aluat de foitaj sare, piper
Preparare
Speli spanacul, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde, sub jet de apă, şi le tai mărunt. Încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti verdeţurile.
Adaugi sare (ţine cont că şi brânza Feta e sărată) şi piper. Scoţi umplutura într-un castron şi o laşi să se răcească bine.
Baţi ouăle spumă, adaugi brânza Feta tăiată cubuleţe şi torni peste umplutura din castron, amestecând continuu.
Aşezi într-un vas termorezistent (yena sau ramekin) aluatul de foitaj decongelat la temperatura camerei. Torni umplutura, tragi de colţurile aluatului pe deasupra şi bagi plăcinta greceasca cu spanac în cuptorul încins bine.
Se coace aceasta placinta greceasca cu spanac la foc potrivit, aproximativ 40 de minute, până când devine aurie pe deasupra.
Prajitura greceasca cu portocale