Plăcintă grecească însiropată cu portocale (Portokalopita)

1 placinta insiropata portocale portokalopita shutterstock 604320614 jpg jpeg

Plină de aroma portocalelor, această plăcintă tradiţională grecească te va cuceri de la prima înghiţitură. E uşor de făcut şi o poţi servi simplă sau alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

Ingrediente

1 pachet foi subţiri de plăcintă (400 g)

4 ouă

300 g iaurt grecesc (10% grăsime)

160 g zahăr

1 esenţă vanilie

coaja rasă de la 1 portocală netratată

zeama de la 2 portocale medii

80 g unt

1 portocală netratată, pentru decor

Pui la fiert zeama de portocale cu 60 g de zahăr, la foc mic, timp de 7-8 minute. Dai deoparte.

Rulezi foile de plăcintă şi le tai ca pe tăiţei, în fâşii de un centimetru grosime. Le aşezi într-o tavă antiaderentă, cu pereţi înalţi, le stropeşti cu untul topit şi răcit şi le presezi bine.

Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja rasă de portocală şi cu esenţa de vanilie, apoi încorporezi iaurtul şi torni compoziţia peste foile de plăcintă. Laşi câteva minute până ce lichidul e absorbit şi aşezi deasupra felii de portocală. Dai tava la cuptorul preîncălzit şi coci plăcinta la 180 °C, aproximativ 40 de minute, până devine rumenă.

O scoţi şi torni imediat peste ea siropul de portocale. O laşi la răcit şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg