Plăcintă moldovenească cu chefir

placinta moldoveneasca jpeg

Prăjiturile cu brânză proaspătă învelite în aluat pufos se prepară de regulă destul de uşor. Dacă însă ai mai mult timp la dispoziţie, noi te sfătuim să încerci o plăcintă moldovenească după o reţetă autentică.

Ingrediente

Pentru aluat 1 pahar chefir 2 ouă 3 pahare făină sare ulei 25 g drojdie proaspătă Pentru umplutură 500 g brânză 1 ou 150 g zahăr

Preparare

Pentru a prepara aluatul, amesteci chefirul, ouăle, drojdia şi un praf de sare. Adaugi treptat făina cernută şi frămânţi un aluat moale şi pufos. Împarţi aluatul în 4 părţi. Frămânţi din nou fiecare bucată pe blatul presărat cu făină, apoi le acoperi cu un prosop şi le laşi să se odihnească 30 de minute.

Între timp, te ocupi de umplutură. Amesteci brânza cu zahărul şi cu oul. Întinzi puţin fiecare bucată de aluat cu sucitorul şi o ungi cu ulei. Le mai laşi la odihnit încă 10 minute.

Iei fiecare bucată, o întinzi cu mâinile, o umpli cu amestecul de brânză şi o rulezi. Pe fiecare rulou îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, în jurul celuilalt, astfel ca la final să obţii o plăcintă învârtită. O ungi cu ulei şi o dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute. Când este gata, o stropeşti cu puţină apă şi o mai laşi 5 minute în cuptorul oprit.

Foto: Profimedia