Plăcinte răsucite cu praz şi cu ceapă

Processed with VSCO with c1 preset jpeg

Grecii le-au numit prasopita şi le servesc fie la micul dejun, fie la cină.  Tu te poţi bucura de ele oricând ai poftă de o plăcintă sărată.

De ce ai nevoie pentru plăcinte cu praz şi ceapă

3 prazuri

2 cepe

2 linguriţe oţet de mere

250 g făină

apă, cât cuprinde

6 linguri ulei

2 linguriţe oregano

sare

Cum se prepară plăcintele răsucite cu praz şi ceapă

Tai capetele la prazuri şi le tai bucăţi mari. Le amesteci cu oţetul şi apă cât să le acopere şi le laşi câteva minute.

Căleşti cepele în puţin ulei, condimentezi cu sare şi piper şi le ţii pe foc până când devin sticloase. Adaugi prazul scurs şi mai ţii pe foc câteva minute. Dai deoparte, laşi la răcorit şi pui oregano.

Amesteci făina cu sarea şi uleiul, torni apă şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Îl laşi 30 de minute să se odihnească.

Îl împarţi în jumătate, întinzi două foi şi pui la mijloc, peste fiecare, câte jumătate din compoziţia de praz. Rulezi, îndoi în jumătate şi răsuceşti. Le pui într-o tavă tapetată şi le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor.

Sursa https://recordsintheden.com

https://recordsintheden.com