Plăcinţele cu mere

1 captura de ecran din 2019 07 11 la 17 44 12 png png

O reţetă deosebită pe care trebuie musai să o încerci, ocazie cu care vei renunţa la foitajele cumpărate din comerţ. Acest aluatul se face asemenea unui blat de pizza, la care doar adăugăm zahăr şi câteva arome, iar rezultatele sunt deosebite. Încearcă şi tu plăcinţele cu mere şi schimbă compoziţia ori de câte ori ai chef să încerci alte fructe sau umpluturi.

Ingrediente pentru plăcinţele cu mere: 

500 g făină

1 plic drojdie uscată

3 plicuri zahăr vanilat

1 praf de sare

100 ml apă călduţă

100 ml apă minerală

1 lingură ulei

1 linguriţă scorţişoară

1 esenţă vanilie

1 esenţă rom

6 mere mari

1 lingură de pesmet

1 ou

Mod de preparare:

Pentru început, ia un bol mare şi toarnă făina în ea, sarea şi drojdia uscată. Adaugă zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi cea de rom şi apa minerală şi cea călduţă. Începe să amesteci uşor cu o lingură, apoi cu mâna. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puţină făină, iar dacă nu este bine închegat, adaugă puţină apă. Frământă aluatul pentru câteva minute, iar ca să îl desprinzi de pe mâini foloseşte puţin ulei. Acoperă bolul cu un prosop curat şi lasă aluatul pentru cam 30 de minute în loc călduţ. 

Încinge cuptorul la 200 de grade şi prepară umplutura de mere: Rade merele pe răzătoarea mică şi pune-le într-o cratiţă cu o lingură de zahăr, scorţişoară şi pesmet. 

După ce ai făcut umplutura, tapetează o tavă cu foaie de copt şi ia câte o bucăţică de aluat, ruleaz-o bine şi pune o lingură de umplutură de mere în centru. Înfăşoar-o cu grijă ca şi cum ar fi o găluşcă şi aşeaz-o în tavă. După ce ai terminat de făcut toate plăcinţelele, bate un ou şi unge-le bine pe deasupra. Poţi presăra şi puţin zahăr peste ele. Lasă-le la cuptor cam 30 de minute sau până sunt rumene deasupra. Serveşte-le călduţe.