Pogăcele cu jumări

pogacele jpeg

Din untura păstrată în borcane poţi face cele mai fragede şi mai aromate pogăcele cu jumări.

De ce ai nevoie pentru pogăcele cu jumări

500 g făină

150 ml lapte cald

2 linguriţe drojdie uscată

1 lingură zahăr

1 ou

60 g smântână

100 g unt

1 praf de sare

250 g jumări tocate

1 linguriţă seminţe de chimen

1 lingură sare grunjoasă

Cum se prepară pogăcelele cu jumări

Dizolvi drojdia în laptele călduţ împreună cu zahărul. Omogenizezi făina cu gălbenuşul, smântâna, sarea şi, la final, adaugi drojdia. Frămânţi până când obţii un aluat tare. Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 5 mm grosime, o ungi cu untul, la temperatura camerei, şi pui jumările tocate. Împătureşti aluatul şi-l acoperi cu un prosop de bucătărie.

Îl laşi să crească 30 de minute. Întinzi din nou o foaie din aluat, o împătureşti şi laşi din nou aluatul să crească. Repeţi procedeul de încă două ori.

Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 1 cm şi jumătate grosime, din care decupezi pogăcele cu gura unui pahar.

Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le ungi cu albuşul bătut. Le presari cu seminţe de chimen şi sare.

Sursa http://tasteisyours.com

http://tasteisyours.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg