Pogăcele cu jumări

pogacele jpeg

Din untura păstrată în borcane poţi face cele mai fragede şi mai aromate pogăcele cu jumări.

De ce ai nevoie pentru pogăcele cu jumări

500 g făină

150 ml lapte cald

2 linguriţe drojdie uscată

1 lingură zahăr

1 ou

60 g smântână

100 g unt

1 praf de sare

250 g jumări tocate

1 linguriţă seminţe de chimen

1 lingură sare grunjoasă

Cum se prepară pogăcelele cu jumări

Dizolvi drojdia în laptele călduţ împreună cu zahărul. Omogenizezi făina cu gălbenuşul, smântâna, sarea şi, la final, adaugi drojdia. Frămânţi până când obţii un aluat tare. Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 5 mm grosime, o ungi cu untul, la temperatura camerei, şi pui jumările tocate. Împătureşti aluatul şi-l acoperi cu un prosop de bucătărie.

Îl laşi să crească 30 de minute. Întinzi din nou o foaie din aluat, o împătureşti şi laşi din nou aluatul să crească. Repeţi procedeul de încă două ori.

Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 1 cm şi jumătate grosime, din care decupezi pogăcele cu gura unui pahar.

Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le ungi cu albuşul bătut. Le presari cu seminţe de chimen şi sare.

Sursa http://tasteisyours.com

http://tasteisyours.com