Pomana porcului cu usturoi

1 tocana carne porc galuste jpg jpeg

Chiar dacă nu ai tăiat porcul, poţi prepara oricând o pomana porcului cu usturoi, pentru a celebra venirea sărbătorilor de iarnă.

De ce ai nevoie pentru pomana porcului cu usturoi

600 g pulpă de porc puţin grasă

300 g cârnaţi proapseţi

1 căpăţână usturoi

5-6 linguri ulei

Cum se prepară pomana porcului cu usturoi

Tai carnea de porc cubuleţe, iar cârnaţii rondele. Încingi uleiul în tigaie şi pui carnea. Amesteci până se rumeneşte pe toate părţile, adaugi cârnaţii şi laşi la fiert, într-un vas acoperit cu capac până scade sosul. Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu 100 ml de apă. Pui usturoiul peste carne şi mai laşi să clocotească câteva minute. Serveţi pomana porcului cu usturoi cu mămăliguţă caldă.