Porumb copt la cuptor

porumb jpeg

Dacă nu vrei aburi în bucătărie şi nici nu mergi prea curând la grătar, poţi prepara porumb copt în cuptor. Serveşte-l cu un sos de unt şi busuioc.

De ce ai nevoie pentru porumb copt

6 porumbi

2 linguri unt

sare grunjoasă

Pentru sos

100 g unt, la temperatura camerei

tarhon, opţional

busuioc

sare

Cum se prepară porumbul copt

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Ungi porumbii cu cele două linguri de unt şi condimentezi cu sare, după gust. Aşezi porumbii în tavă şi-i ţii la cuptor 35-40 de minute, până când se înmoaie boabele. Ai grijă să-i întorci la jumătatea timpului.

Pentru sos, pasezi untul cu verdeţurile tocate, adaugi sare, după gust. Ungi porumbii calzi cu sos.

Sursa http://www.thechunkychef.com

http://www.thechunkychef.com