Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

CLIIMA20140328 0027 1 jpeg

Această prăjitură este una specială, iar cei cărora nu le place lămâia, să nu se sperie, nu are gust de lămâie nici pe departe. Este cremoasă, pufoasă şi cu gust fin, parfumat şi delicat.

Ingrediente foi pentru Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie:

- 10 linguri de ulei - 10 linguri de lapte - 10 linguri de zahăr - 1 lingură praf de copt - 2 ouă medii - Un praf de sare - 500 de grame de făina superioară

Ingrediente cremă pentru Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie:

- 1 litru de lapte

- 8 linguri de făină

- 6 linguri de zahăr

- 200 g de unt

- Coaja şi sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron laptele cu zahărul, sarea, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, uleiul şi ouăle. Se amestecă bine, după care se pune treptat făina, până se obţine un aluat nelipicios.

Se lasă aluatul la odihnit timp de jumătate de oră, timp în care se prepară crema. Într-o cratiţă se pun zahărul, făina, coaja şi zeama de la lămâie şi se toarnă laptele, puţin câte puţin, până se obţine o pastă. Se pune apoi cratiţa pe foc şi se amestecă cu ajutorul unui tel până ce compoziţia se îngroaşă. Se acoperă crema până se foloseşte, pentru ca aceasta să nu formeze crustă.

Apoi, aluatul se împarte în trei părţi egale şi se întinde în forme dreptunghiulare de aceeaşi mărime. Fiecare formă se pune pe hârtie de copt şi se înţeapă cu furculiţa cât mai des, deoarece foaia se copt se poate umfla. Se coc foile pe fundul unei tăvi la foc potrivit timp de 10 minute, aluatul trebuie să rămână pufos, nu să scadă şi să fie uşor colorat.

După ce crema s-a răcit aproape de tot, se adaugă untul tăiat bucăţele şi se freacă bine cu ajutorul unui mixer până ce untul se încorporează frumos şi dă un aspect pufos cremei.

După ce s-au răcit foile şi crema, se pune prima foaia pe o fâşie de folie de plastic. Se acoperă apoi cu cremă, se aşază următoarea foaie, care se apasă uşor peste cremă să se lipească şi apoi cremă, iar foaie şi iar cremă la final. Se înfăşoară prăjitura în folia de plastic şi dă la frigider pentru câteva ore, de la şase ore în sus, poate chiar toată noaptea. Se ornează cu căpşune sau zmeură şi se serveşte tăiată în bucăţi egale. Este minunată, poftă bună!