Prăjitură americană cu brânză

Ai poftă de un desert rafinat? De ce nu încerci această prăjitură americană cu brânză? Este un adevărat deliciu!
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină 50 g zahăr 1 ou bătut 125 g unt topit ulei
Pentru cremă
1,2 kg brânză cremoasă
200 g zahăr
3 linguri făină
5 ouă + 2 gălbenuşuri
60 ml smântână pentru frişcă
Preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi cu puţin ulei o tavă cu diametrul de 26 cm. Pentru blat, amesteci toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl întinzi pe tavă. Îl coci 15 minute, apoi îl laşi să se răcească. Baţi brânza cu zahărul, făina, ouăle şi gălbenuşurile. La final adaugi smântâna pentru frişcă şi amesteci uşor cu o lingură. Torni crema peste aluat şi coci 10 minute la 240 °C. Ulterior scazi temperatura la 100 °C şi ţii prăjitura să se coacă 1 oră, apoi opreşti cuptorul, dar laşi prăjitura în el încă 1 oră. O serveşti rece, după ce ai ţinut-o 8 ore la frigider.
Cheesecake cu blat de negresă FOTO
Cheesecake cu blat de negresă FOTO