Prăjitură aromată
Merele în combinaţie cu aluatul pufos sunt un adevărat răsfăţ. Recomandăm o prăjitură aromată, excelentă pentru toată familia! Ingrediente:
100 g unt sau margarină
150 g zahăr
1 ou
300 g făină
2 linguri praf de copt
1 lingură esenţă de vanilie
4 mere
50 ml compot de mere
50 ml apă
Cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-un vas, la foc mic, împreună cu apa şi compotul şi le fierbi până se înmoaie. Combini untul sau margarina cu zahărul şi cu oul şi, după ce s-au legat, adaugi praful de copt, esenţa de vanilie şi făina în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Amesteci până când capătă consistenţa unui aluat. Îl împarţi în două jumătăţi egale şi întinzi două foi.
Aşezi într-o tavă mică de cuptor hârtie de copt şi pui prima foaie. Răstorni merele, iar deasupra aşezi cea de-a doua foaie. Înţepi prajitura aromata din loc în loc şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Poţi presăra, opţional, zahăr pudră amestecat cu un praf de scorţişoară peste prajitura aromata.