Prăjitură cu brânză şi coacăze roşii

Un desert potrivit pentru această vară toridă este această prăjitură cu brânză şi coacăze roşii, pe care o poţi prepara pentru cei dragi. Coacăzele roşii contribuie la eliminarea grăsimilor datorită vitaminei C, magneziului şi manganului. Având foarte puţine zaharuri, coacăzele roşii sunt printre cele mai slab calorice fructe.
Prăjitură cu brânză şi coacăze roşii - Ingrediente
Pentru blat 500 g biscuiţi sfărâmicioşi 200 g unt
1 kg brânză de vaci
200 g smântână
4 ouă
200 g zahăr
150 g coacăze roşii
500 g coacăze roşii
50 ml apă
200 g zahăr
6 foi de gelatină
Prăjitură cu brânză şi coacăze roşii - Mod de preparare
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii până capătă consistenţa pesmetului, topeşti untul pe baie de aburi şi-l torni peste biscuiţi. Amesteci bine, apoi aşezi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi şi dai la cuptor 15 minute. Între timp prepari umplutura. Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi brânza, smântâna şi continui să amesteci până obţii o compoziţie cremoasă. La final, adaugi coacăzele. Amestecul îl torni peste blatul de biscuiţi şi dai din nou tava la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte prăjitura.
Pentru decor, amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Le laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe siropul, apoi adaugi coacăzele. Le laşi până se înmoaie. Foile de gelatină le ţii în apă rece până încep să se topească, apoi le pui în siropul de fructe. Amesteci până se dizolvă gelatina, apoi torni compoziţia peste prăjitura răcorită. Prăjitura cu brânză şi coacăze roşii o dai la frigider cel puţin 4 ore înainte să o serveşti.