Prăjitură cu budincă de vanilie şi cireşe

prajitura budinca vanilie cirese jpeg

Cireşele vesele ne zâmbesc de pe tarabe şi ne îmbie fie să le mâncăm ca atare fie să ne desfătăm şi să ne întrecem în a găti deserturi care de care mai delicioase. Fă şi tu o prăjitură cu budincă de vanilie şi cireşe şi vei descoperi o combinaţie de gusturi şi arome care te va cuceri.

Prăjitură cu budincă de vanilie şi cireşe - Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 80 g zahăr pudră 100 g făină 1 praf de sare

300 ml sirop de cireşe

1 pachet praf budincă de vanilie

50 g zahăr

300 g cireşe

300 ml lapte

1 pachet praf budincă de vanilie

80 g zahăr pudră

100 g unt

200 g frişcă lichidă

aşchii de ciocolată pentru decor

Prăjitură cu budincă de vanilie şi cireşe- Cum se prepară

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Se adaugă treptat gălbenuşurile şi se încorporează uşor făina cernută, amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă de 20x30 cm unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să se răcească în formă. Siropul de cireşe se amestecă cu zahărul, praful de budincă şi cu cireşele curăţate de sâmburi şi tăiate în patru. Se pune vasul pe foc şi se lasă ­până se îngroaşă. Se toarnă peste blatul răcit, se dă din nou la rece, ca să se întărească.

Pentru cremă, se amestecă laptele cu praful de budincă şi cu zahărul pudră. Se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă, amestecând continuu. Se lasă să se răcească, amestecând ocazional, după ­care se încorporează untul şi frişca bătută. Se întinde peste crema de cireşe întărită şi se dă să se întărească. Se ­taie bucăţi şi se decorează fie­care bucată de prăjitură cu budincă de vanilie şi cireşe cu aşchii de ciocolată.