Prăjitură cu căpşuni şi glazură de jeleu

Dacă vrei să profiţi de căpşunile din pieţe şi magazine, şi dacă vrei un desert dulce acrişor, avem o idee: prăjitură cu cpăşuni şi glazură de jeleu, perfectă pentru acest sfârşit de săptămână.
Prăjitură cu căpşuni şi glazură de jeleu - Ingrediente
Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină un praf de sare
100 g unt
100 g frişcă
500 g căpşuni
150 g zahăr cu aromă de vanilie
4-5 linguri jeleu de căpşune
Prăjitură cu căpşuni şi glazură de jeleu - Mod de preparare
Pentru blat baţi spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, până se îngroaşă. Adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile, pe rând, bătând în continuare. La sfârşit, adaugi făina, în ploaie. Torni compoziţia într-o formă de tort, unsă şi tapetată cu făină şi o coci, aproximativ 35 de minute, la foc potrivit. Îl laşi apoi să se răcească. Pentru cremă freci spumă, untul cu zahărul, adaugi căpşunile zdrobite şi frişca. Amesteci uşor şi aşezi crema deasupra blatului. Dizolvi jeleul cu o lingură de apă, la foc mic şi torni peste prăjitură, pe toată suprafaţa. Tai prăjitura cu căpşuni şi glazurp de jeleu în felii, după răcire, când glazura este bine întărită.