Prăjitură cu caramel, fără zahăr
Dacă eşti la dietă sau suferi de diabet, nu este nicio problemă dacă vrei un desert apetisant. Noi îţi recomandăm o delicioasă prăjitură cu caramel, care nu conţine zahăr.
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină 150 g unt 100 g îndulcitor
Pentru caramel
100 g îndulcitor
230 ml lapte
150 g alune
16 g amidon din porumb
Pentru glazura de ciocolată
150 g unt
200 g ciocolată amăruie
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci îndulcitorul cu făina şi adaugi untul. Frămânţi bine aluatul, apoi îl pui în tava tapetată. Coci blatul 20 de minute, la 180 ºC.
Pentru caramel, amesteci laptele rece cu amidonul. Separat, într-un vas, la foc mic, topeşti îndulcitorul. Când începe să fiarbă, dai deoparte, amesteci bine cu o spatulă, pui din nou pe foc şi torni amestecul de lapte cu amidon. Fierbi caramelul 2 minute, până se îngroaşă. La final, adaugi alunele. Laşi deoparte 20 de minute.
Când blatul este gata şi s-a răcit, îl acoperi cu caramel şi-l dai la frigider o oră.
Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie, pe baie de aburi, apoi o amesteci cu untul moale. Torni glazura peste caramel şi dai la frigider 4 ore.
Foto: Profimedia