Prăjitură cu caramel, fără zahăr

prajitura cu caramel jpeg

Dacă eşti la dietă sau suferi de diabet, nu este nicio problemă dacă vrei un desert apetisant. Noi îţi recomandăm o delicioasă prăjitură cu caramel, care nu conţine zahăr.

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină 150 g unt 100 g îndulcitor

Pentru caramel

100 g îndulcitor

230 ml lapte

150 g alune

16 g amidon din porumb

Pentru glazura de ciocolată

150 g unt

200 g ciocolată amăruie

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci îndulcitorul cu făina şi adaugi untul. Frămânţi bine aluatul, apoi îl pui în tava tapetată. Coci blatul 20 de minute, la 180 ºC.

Pentru caramel, amesteci laptele rece cu amidonul. Separat, într-un vas, la foc mic, topeşti îndulcitorul. Când începe să fiarbă, dai deoparte, amesteci bine cu o spatulă, pui din nou pe foc şi torni amestecul de lapte cu amidon. Fierbi caramelul 2 minute, până se îngroaşă. La final, adaugi alunele. Laşi deoparte 20 de minute.

Când blatul este gata şi s-a răcit, îl acoperi cu caramel şi-l dai la frigider o oră.

Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie, pe baie de aburi, apoi o amesteci cu untul moale. Torni glazura peste caramel şi dai la frigider 4 ore.

Foto: Profimedia