Prăjitură cu ciocolată albă şi cremă de brânză, fără coacere

Un desert delicios cu ciocolată şi cremă de brânză, această prăjitură nu va rezista prea mult în farfurii. În locul blatului din biscuiţi Oreo poţi folosi şi un aluat din foietaj.
Ingrediente
270 g ciocolată albă bucăţele 230 g cremă de brânză, la temperatura camerei 1 linguriţă esenţă de vanilie 250 g smântână + 80 g 25 biscuiţi oreo 5 linguri unt topit fructe, pentru decor
Ingrediente – Prăjitură cu ciocolată albă şi cremă de brânză
Dai biscuiţii la blender până se mărunţesc în totalitate. Îi amesteci cu untul şi întinzi compoziţia într-o tavă rotundă, presând uşor pe margini. Dai la frigider 30 de minute.
Topeşti ciocolata într-un vas pe baie de aburi cu 80 g smântână. Amesteci până la omogenizare. Adaugi crema de brânză şi vanilia şi le mixezi împreuna 1-2 minute. Dai deoparte. Separat, mixezi restul de smântână până devine pufoasă, în jur de 4-5 minute. O încorporezi în compoziţia cu cremă de brânză, apoi torni umplutura în tavă. Dai la frigider 2-3 ore, înainte de servire. Decorezi cu ce fructe doreşti.
Sursa https://thedomesticrebel.com