Prăjitură cu ciocolată şi fructe uscate

prajitura ciocolata marmorata jpeg

Cea mai bună prăjitură cu ciocolată, nuci şi fructe uscate poate fi chiar acum pe masa ta! Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente şi o oră la dispoziţie.

Ingrediente

200 g ciocolată neagră 100 ml lapte 200 ml frişcă 100 g miez de nucă 50 g alune de pădure 50 g fistic 50 g stafide 1 plic gelatină 1 esenţă de rom Pentru glazură 100 g ciocolată neagră 2 linguri ulei fructe uscate

Mod de preparare

Se mărunţesc nucile, fisticul şi alunele de pădure. Se rupe bucăţi ciocolata neagră şi se topeşte în lapte, pe baie de aburi. După ce s-a răcit, se adaugă treptat, lingură cu lingură, frişca bătută. Se pune esenţa de rom, stafidele, alunele, fisticul şi nucile mărunţite şi se amestecă. Se topeşte gelatina în 30 ml de apă, se lasă să se răcească puţin, se adaugă în compoziţia de ciocolată şi se amestecă. Se tapetează o tavă de chec cu folie de plastic, se toarnă amestecul de ciocolată şi se dă totul la frigider pentru minimum două ore. Se răstoarnă checul de ciocolată pe un platou şi se desprinde cu grijă folia de plastic. Se topeşte ciocolata neagră cu ­două linguri de apă şi cu uleiul pe baie de aburi, apoi se întinde peste chec. Se decorează cu fructe uscate.