Prăjitură cu ciocolată şi ness

prajitura cu nes jpeg

Cu un plus de ciocolată şi puţin ness, această prăjitură se transformă în cheia de rezistenţă a oricărui festin.

Ingrediente

Pentru foi 75 g zahăr 1 lingură miere 4 linguri lapte 1 ou 1/2 plic praf de copt 125 g margarină 400 g făină

4 linguriţe ness

1 lingură apă

1 cană frişcă lichidă

200 g brânză mascarpone

1/2 cană zahăr pudră

1/2 linguriţă esenţă de vanilie

1/2 cană nuci măcinate

1 praf de sare

100 g ciocolată de menaj

200 g unt

câteva fructe confiate pentru decor

Mod de preparare

Topeşti margarina cu zahărul şi cu mierea, adaugi laptele, amesteci bine şi laşi să se răcească. Pui oul, amestecând continuu, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Aluatul obţinut îl împarţi în patru, întinzi foi potrivit de groase, cam de dimensiunea unei tăvi de cozonac, şi coci la foc foarte mic. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci nessul cu apă, adaugi frişca lichidă, praful de sare, zahărul şi esenţa de vanilie. Baţi bine până se leagă, adaugi încet nuca şi dai la răcit, după care încorporezi crema mascarpone. Pentru glazură, topeşti ciocolata de menaj, o laşi să se răcească puţin şi o torni treptat în untul bătut spumă.

Aşezi o foaie, întinzi un strat de cremă şi continui ­până termini foile. Îmbraci prăjitura cu glazura de ciocolată şi o decorezi cu fructe confiate.