Prăjitură cu cremă de branză şi jeleu de pomelo, nelipsită de la ocaziile festive

Când ai poftă de ceva dulce ori aştepţi musafiri sau vrei să faci o surpriză celor dragi, te poţi inspira din această reţetă. Vei descoperi că prăjitură cu cremă şi pomelo este delicioasă şi ispititoare.
Ingrediente
Pentru blat
150 g unt 300 g biscuiţi de cacao
Pentru cremă
200 g smântână
300 g cremă de brânză
200 g iaurt
1 pliculeţ gelatină
150 g zahăr pudră
Pentru decor
1 pomelo
1 pliculeţ tort-gelee transparent
200 ml suc de pomelo
Preparare
Pentru blat, mixezi biscuiţii şi încorporezi untul. Blatul obţinut îl întinzi într-o tavă şi îl nivelezi.
Pentru cremă, pui iaurtul la scurs, mixezi smântâna până devine frişcă şi prepari gelatina conform indicaţiilor de pe plic. Separat, freci crema de brânză cu zahărul şi cu iaurtul, apoi încorporezi uşor frişca. În crema obţinută adaugi gelatina, o întinzi peste blat şi dai prăjitura la rece.
Cureţi pomelo de coajă, de pieliţe şi îl tai. Aşezi feliuţele peste crema întărită, prepari pliculeţul de tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj, îl combini cu sucul şi îl torni peste prăjitură. O ţii la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Foto: Profimedia