Prăjitură cu foi de napolitană

napolitana jpeg

Cauţi o prăjitură delicioasă pentru invitaţii tăi? Încearcă această reţetă şi cu siguranţă îi vei încânta!

De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitură 1 pachet foi de napolitană 400 g nucă tăiată cu cuţitul 500 g zahăr 5 ouă 250 g unt 1 jumătate de linguriţă esenţă de rom

Cum prepari prăjitura

Într-un castron baţi ouăle, separat tai nuca bucăţi cu un cuţit. Pregăteşti oala unde pui zahărul pe foc mic, amesteci bine până devine lichid. Peste zahărul topit pui untul, omogenizezi până se topeşte şi acesta, adaugi nuca şi ulterior, ouăle bătute, continui să învârţi compoziţia, din când în când, tot la foc mic, până când preparatul se îngroaşă. Când este gata, torni şi esenţa de rom.

Pe un blat întinzi o foaie de napolitană, iar cu o lingură răstorni compoziţia caldă şi o întinzi pe toată foaia de napolitană. Deasupra pui altă foaie de napolitană şi repeţi procedura până la ultima foaie. Peste foile de napolitană umplute adaugi un blat şi laşi prăjitura la frigider până dimineaţă.

Taie foile de napolitană în formă de romburi, după ce s-a răcit.

Sursa www.heneedsfood.com

www.heneedsfood.com