Prăjitură cu gem

Bucură-i pe cei dragi cu o prăjitură cu gem de căpşuni. Cei mici vor fi foarte încântaţi de gustul acestui desert savuros.
Ingrediente:
Pentru blat: 500 g făină, 200 g zahăr pudră, 2 ouă, 200 g unt, 1 esenţă de vanilie, 1 praf de sare, 1 pachet praf de copt
Pentru umplutură: 400 g gem de căpşuni
Pentru glazură: 400 g gem de căpşuni, 1 l suc de căpşuni acidulat, 2 plicuri budincă de vanilie, 3 linguri zahăr, 100 g ciocolată albă
Timp de preparare: 1h 10 min
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Pui făina pe o planşetă şi o amesteci cu praful de copt. Adaugi untul moale, ouăle bătute bine cu zahărul pudră, praful de sare, esenţa şi frămânţi un aluat consistent. Îl laşi la frigider 2-3 ore. Întinzi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Îl laşi la răcit.
Pui sucul la fiert cu zahărul şi budinca până se îngroaşă. Tai blatul de prajitura în două şi, în tava în care s-a copt, aşezi prima parte, torni tot gemul şi nivelezi, pui a doua parte de blat şi torni glazura de căpşuni. Dai prajitura cu gem la rece circa două ore. Ornezi prajitura cu gem si cu ciocolată albă topită dupa care o porţionezi.
Prajitura de post cu gem de prune si aluat ras
Prajitura de post cu gem de prune si aluat ras