Pr─âjitur─â cu glazur─â de ciocolat─â

prajitura cu glazura de ciocolata jpeg

Ad─âugat─â cu grij─â ├«n re┼úete, mierea confer─â o savoare aparte deserturilor. Pr─âjiturile devin, pur ┼či simplu, irezistibile. ├Äncearc─â ┼či tu aceast─â pr─âjitur─â delicioas─â, care are o apetisant─â glazur─â de ciocolat─â ┼či care con┼úine mult─â miere.

Ingrediente

Pentru blat

3 ou─â 120 g zah─âr 100 ml miere 390 g f─âin─â 150 g unt 12 g bicarbonat

Pentru crem─â

500 g smântână cu 35% grăsime

150 g zah─âr

Pentru sirop

zeama de la 1 lămâie

3 linguri zah─âr

3 linguri miere

Pentru glazura de ciocolat─â

100 g ciocolat─â neagr─â

25 g zah─âr

25 g unt

1 lingur─â sm├ónt├ón─â pentru fri┼čc─â

75 ml lapte

Cum se prepar─â pr─âjitura cu glazur─â de ciocolat─â

Pentru a preg─âti blatul, ba┼úi ou─âle cu zah─ârul p├ón─â ob┼úii o compozi┼úie pufoas─â, de culoare deschis─â. Separat, mixezi 2 minute untul moale, ├«l adaugi ├«n compozi┼úia cu ou─â ┼či continui s─â ba┼úi.

Tope┼čti mierea la foc mic p├ón─â ├«ncepe s─â fiarb─â. O dai deoparte, adaugi bicarbonatul ┼či amesteci rapid. Vei ob┼úine o compozi┼úie alb─â ┼či pufoas─â. La┼či mierea s─â se r─âceasc─â pu┼úin, apoi o torni peste amestecul de ou─â. Torni f─âina ├«n ploaie. Aluatul ob┼úinut ├«l ├«mpar┼úi ├«n trei p─âr┼úi egale, iar fiecare bucat─â de aluat o ├«ntinzi pe o tav─â tapetat─â cu unt. Coci fiecare blat ├«n cuptorul pre├«nc─âlzit la 200 ┬║C, 30 de minute, p├ón─â c├ónd cap─ât─â o culoare aurie.

C├ót timp se coc foile, preg─âte┼čti siropul. Amesteci zeama de l─âm├óie cu zah─ârul ┼či mierea ┼či pui pe foc. La┼či s─â fiarb─â la foc mic 7-10 minute.

Pentru crem─â, ba┼úi sm├ónt├óna cu zah─ârul ├«ntre 5 ┼či 7 minute. Dai crema la frigider 30 de minute.

Pentru a preg─âti glazura de ciocolat─â, tope┼čti ciocolata pe baie de aburi. Separat, pui pe foc laptele, sm├ónt├óna pentru fri┼čc─â ┼či zah─ârul. Amesteci continuu p├ón─â c├ónd compozi┼úia e pe punctul de a fierbe, apoi opre┼čti focul. Adaugi untul t─âiat cubule┼úe. Aceast─â compozi┼úie o ├«ncorporezi ├«n ciocolata topit─â.

C├ónd foile de tort s-au copt, le ├«nsiropezi. Ungi dou─â dintre ele cu crema de sm├ónt├ón─â, iar pe ultima foaie o acoperi cu glazura de ciocolat─â. O decorezi dup─â imagina┼úie ┼či dai pr─âjitura la frigider 5 ore ├«nainte de a o servi.

Foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg