Prăjitură cu lămâie

Zitronenkuchen jpeg

Gust răcoritor şi o aromă specială! Aşa ar putea fi descrisă, pe scurt, această prăjitură! Este o prăjitură pe care o poţi face pentru orice ocazie. Cu siguranţă îi vei încânta pe cei dragi.

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h50
  • Pregătire: 50 min
  • Categorie: deserturi, prajituri

Ingrediente

Pentru blat

7 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 7 linguri ulei 1 lămâie mare

Pentru cremă

1 l frişcă lichidă

4 pliculeţe gelatină

500 ml suc de ananas (din compot)

100 g zahăr

2 lămâi

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu mixerul până se întăresc, după care adaugi zahărul şi baţi în continuare. Adaugi coaja rasă şi zeama de la lămâie. Când zahărul s-a topit, pui gălbenuşurile bătute cu uleiul, rând pe rând. Făina se încorporează cu ajutorul unei linguri de lemn, prin răsturnare, de sus în jos.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină o tavă, se pune compoziţia şi se lasă la cuptor 20 de minute, până se rumeneşte. Se scoate din tavă şi se lasă la răcit.

Se pune gelatina la înmuiat în 200 ml apă şi se lasă 20 de minute. Gelatina şi sucul de ananas, împreună cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămâie se aşază pe foc şi se fierb 5 minute, se strecoară, după care se lasă la răcit.

Se aşază blatul în tava în care s-a copt, se bate frişca şi se opreşte din ea un sfert pentru ornat, restul se toarnă peste blat. Sucul cu gelatina (după ce s-a răcit) se pune peste frişcă şi se dă la rece pentru 3 ore. Se taie bucăţi, se ornează fiecare bucată cu frişcă şi cu o felie de lămâie.

sursa foto: Fotolia