Prăjitură cu mac şi brânză

Prăjitură cu mac şi brânză: Crema densă de brânză se îmbină minunat cu blatul aromat într-o prăjitură pe care o veţi iubi.
Prăjitură cu mac şi brânză
Crema densă de brânză se îmbină minunat cu blatul aromat, într-o prăjitură pe care o veţi iubi.
Dificultate: mică/Preparare 1h 10’/1 tavă
Ingrediente:
Pentru blat
5 ouă
180 g zahăr brun
2 linguri ulei
2 linguri rom
4 linguri făină
250 g mac măcinat
50 g cacao
Pentru cremă
500 g cremă de brânză
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă
150 g zahăr
Mod de preparare:
Prăjitură cu mac şi brânză
Pentru blat, mixezi ouăle împreună cu zahărul. Adaugi uleiul, romul, făina, cacaua şi macul. Omogenizezi şi împarţi compoziţia în două. Mixezi crema de brânză cu ouăle, esenţa de vanilie şi zahărul.
Întinzi jumătate din blat într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Întinzi crema de brânză şi nivelezi, apoi torni peste restul de aluat de mac şi iar nivelezi. Dai la cuptor 30-35 de minute sau până când aluatul de deasupra capătă o crustă subţire. o serveşti rece.