Prăjitură cu mascarpone

prajitura mascarpone shutterstock 64266166 jpeg

Gustul desăvârşit al acestei prăjituri te va cuceri imediat, fie că este vorba de o ocazie specială sau nu.

Ingrediente

Pentru blat

8 linguri făină 8 ouă 8 linguri zahăr 3 linguri cafea espresso 4 linguri ulei 1 praf de sare

Pentru crema de mascarpone

400 g mascarpone

6 gălbenuşuri

150 g zahăr tos

6 linguri zahăr pudră

100 ml apă

150 g unt

200 g frişcă bătută

esenţă de rom

Pentru decor

200 g ciocolată menaj

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri de ulei până îşi dublează volumul, le încorporezi treptat în albuşurile bătute, adaugi cafeaua şi făina amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară medie, o nivelezi şi coci blatul în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. laşi blatul să se răcească.

Pentru cremă, fierbi apa cu zahărul tos până se îngroaşă ca un sirop. Îl laşi la răcit. Când este abia călduţ, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând continuu. Fierbi amestecul în bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi crema la răcit. Separat, freci untul spumă cu zahărul pudră şi îl încorporezi în crema răcită complet, adaugi mascarpone, esenţa de rom şi frişca bătută. laşi crema la frigider.

Tai blatul în trei felii orizontale, aşezi 3/4 din cremă între blaturi, iar deasupra întinzi restul de cremă. O decorezi cu aşchii de ciocolată de menaj şi dai prăjitura la rece peste noapte. În momentul servirii, o porţionezi bucăţi mai mari sau după preferinţă şi o serveşti.