Prăjitură cu mere şi bezea

Deliciosul măr poate fi pregătit sub formă de compot, copt cu scorţişoară, în plăcinte şi prăjituri aromate. De data aceasta, combină-l cu o bezea savuroasă şi bucură-te de un desert excelent de prajitura cu mere si bezea.
Ingrediente:
Pentru alaut:
220 g făină 120 g unt 70 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri
Pentru umplutură:
600 g mere
zahăr după gust
Pentru bezea:
2 albuşuri
140 g zahăr
4
95 min
mică
Mod de preparare:
Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frămânţi un aluat pe care îl împătureşti şi îl dai la rece o oră. Pe urmă îl întinzi într o foaie de lungimea tăvii de copt şi îl tai în patru bucăţi egale.
Tapetezi tava cu hârtie de copt şi coci foile în cuptorul bine încins. Când s-au copt, le scoţi şi le laşi să se răcorească.
Între timp fierbi merele în puţină apă până se înmoaie. Adaugi zahăr după gust şi freci să obţii un piure, cu care ungi două dintre foi.
Celelalte două foi le pui deasupra merelor. Baţi albuşurile cu zahăr până se întăresc, ornezi foaia de deasupra şi mai dai prajitura cu mere si bezea la cuptor, la foc foarte mic, câteva minute.
Lasi prajitura cu mere si bezea sa se raceasca si apoi servesti.
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie