Prăjitură cu mere şi bezea

1366975523 4399prajitura 20cu 20mere 20si 20bezea jpeg

Deliciosul măr poate fi pregătit sub formă de compot, copt cu scorţişoară, în plăcinte şi prăjituri aromate. De data aceasta, combină-l cu o bezea savuroasă şi bucură-te de un desert excelent de prajitura cu mere si bezea.

Ingrediente:

Pentru alaut:

220 g făină 120 g unt 70 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură:

600 g mere

zahăr după gust

Pentru bezea:

2 albuşuri

140 g zahăr

4

95 min

mică

Mod de preparare:

Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frămânţi un aluat pe care îl împătureşti şi îl dai la rece o oră. Pe urmă îl întinzi într o foaie de lungimea tăvii de copt şi îl tai în patru bucăţi egale.

Tapetezi tava cu hârtie de copt şi coci foile în cuptorul bine încins. Când s-au copt, le scoţi şi le laşi să se răcorească.

Între timp fierbi merele în puţină apă până se înmoaie. Adaugi zahăr după gust şi freci să obţii un piure, cu care ungi două dintre foi.

Celelalte două foi le pui deasupra merelor. Baţi albuşurile cu zahăr până se întăresc, ornezi foaia de deasupra şi mai dai prajitura cu mere si bezea la cuptor, la foc foarte mic, câteva minute.

prajitura cu mere

Lasi prajitura cu mere si bezea sa se raceasca si apoi servesti.

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Budinca de post cu mere

Budinca de post cu mere

Prajitura norisor

Prajitura norisor