Prăjitură cu nucă de cocos

Prajitura cu nuca de cocos si stafide jpeg

Această reţetă de prajitura cu nuca de cocos am primit-o de la cititoarea noastră Diana Bogdan din Dej, judeţul Cluj. Mulţumim, Diana. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 7 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 3 linguri făină 1/2 praf de copt

7 gălbenuşuri

7 linguri zahăr

7 linguri lapte

1 lingură făină

200 g unt

3 plicuri zahăr vanilinat

50 g stafide

1 esenţă rom

puţină ciocolata rasă

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, până obţii o bezea tare, apoi încorporezi treptat nuca de cocos, făina şi praful de copt, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 25-30 minute.

Pentru cremă, pui într-o cratiţă 5 linguri de lapte, zahărul şi un plic de zahăr vanilinat. Le laşi pe foc până se topeşte zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu o lingură de făină şi două linguri de lapte, apoi le torni peste laptele încălzit, amestecând continuu pe foc, până se îngroaşă. Mixezi untul cu restul cu cele două plicuri de zahăr vanilinat rămase, până devine spumos, apoi încorporezi rând pe rând în cremă preparată anterior, dar numai după ce este complet răcită.

Pui stafidele în esenţa de rom şi le laşi până sunt înmuiate, apoi le scoţi şi le adaugi în cremă. Amestecul rezultat îl toarni peste blatul de prajitura răcit, iar pe desupra razi ciocolata. Lacsi prajitura cu nuca de cocos la racit si apoi servesti.

Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca si caramel

Prajitura cu nuca si caramel

Placinta rapida

Placinta rapida