Prăjitură cu portocală

prajitura portocala shutterstock 66155212 jpeg

Pentru că portocala este un fruct al sezonului rece, încercăm să găsim pentru voi reţete diverse cu acesta. Prăjitura aceasta este un desert foarte gustos.

Ce ai nevoie

Pentru blat

2 portocale mari 250 g zahăr pudră ½ lingură drojdie uscată 75 g unt 2 gălbenuşuri 4 linguri smântână 400 g făină

Pentru cremă

250 g brânză cremoasă

200 ml frişcă

50 g unt

2 linguri zahăr

Pentru decor

4 linguri gem de portocale sau de caise

100 g fulgi de migdale

Cum se prepară

Se spală portocalele cu apă caldă, se usucă cu un prosop, se înţeapă în câteva locuri, se aşază într-un vas adânc, se acoperă cu apă şi se fierb 5-6 minute din momentul în care apa începe să clocotească, apoi se scot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare, păstrând zeama în care au fiert.

În jumătate din zeamă se dizolvă 150 g zahăr, se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se răceşte.

Separat, se amestecă făina cu drojdia uscată, restul de zahăr şi untul tăiat bucăţele, până se obţine un aluat nisipos. Se încorporează cele două gălbenuşuri, smântâna şi se

frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se întinde aluatul în foaie dreptunghiulară şi se coace circa 55 de minute.

Separat, pentru prepararea cremei, se mixează brânza, untul şi zahărul până se omogenizează, apoi se adaugă frişca şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se taie blatul în două, pe

orizontală, se pune crema între cele două felii, se unge cu gem deasupra şi se presară fulgi de migdale. Se lasă la rece circa două ore, apoi se porţionează şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock