Prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine

prajitura cu seminte de chia, afine jpeg

Seminţele de chia au intrat recent în bucătăriile şi cămările europene şi astfel, şi în cele din România. Consumate ca atare sau înmuiate în apă (se transformă într-un gel) în salate sau iaurturi ele sunt un plus de nutrienţi, acizi graşi Omega 3 şi sunt foarte bune în prevenirea mai multor afecţiuni. Noi îţi propunem o reţetă uşoară de prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine care va fi pe gustul tuturor şi a cărei preparare nu-ţi va lua mai mult de 1 oră. Şi o poţi păstra în frigider chiar şi o lună de zile.

Ingrediente 2 linguri seminţe de chia 2/3 cană de apă o jumătate cană de ulei de floarea soarelui sau de porumb 3/4 cană zahăr sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie un sfert de cană de suc de mere 1 cană făină 1 linguriţă praf de copt ¾ cană afirne proaspete sau congelate 2-3 linguri zahăr brun

Încingi cuptorul. Tapetezi o formă de chec cu hârtie pentru copt. Amesteci într-un bol seminţele de chia cu apa. Laşi 10 minute sau până capătă textura unui gel. Strecori pentru a evita cocoloaşele. Combini seminţele de chia cu uleiul, zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi sucul de măr şi amesteci bine până se omogenizează compoziţia. Adaugi făina şi praful de copt şi le încorporezi în amestec. Torni compoziţia în forma de chec şi pui deasupra afinele şi presari zahărul brun. Laşi la copt pentru 50-55 de minute, ori până trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcorească puţin în forma de chec, apoi o scoţi şi peste alte 20 de minute poţi porţiona şi servi.

sursa:www.wonderingspice.com