Prăjitură cu vişine din vişinată si biscuiţi

prăjitură cu vişine din vişinată şi biscuiţi jpeg

Prăjitura cu vişine din vişinată si biscuiţi este de fapt un desert care este sub formă de bomboane. Este extrem de delicios, mai ales pentru iubitorii de vişine din vişinată. Atenţie, totuşi, la copii, căci vişinele conţin alcool destul de mult pentru cei mici. Pot gusta, dar să nu exagereze.

Este un desert foarte uşor de făcut, iar dacă te afli în pană de idei când ai musafiri şi câteva vişine, este cea mai bună alegere. De altfel, pot fi excelente pe lângă alte prăjituri, mai ales că fac poftă de şi mai mult dulce, datorită alcoolului din vişine. Gata în maximum o oră, pot fi cel mai rapid desert de casă.

Ingrediente Prăjitură cu vişine din vişinată si biscuiţi:

- 300 g biscuiţi simpli - 200 g alune - 250 g margarină - 2 linguri cacao - 2 linguri de zahăr vanilat - 1 esenţă de rom - Vişine din vişinată - Fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare Prăjitură cu vişine din vişinată si biscuiţi:

Aceste bomboane-prăjitură de post sunt excelente ca gustare desert. Sâmburii din vişine pot fi scoşi înainte de a începe prepararea. Oricum, vişinele, cu sau fără sâmburi, se scot din vişinată şi se lasă la scurs.

Apoi, biscuiţii şi alunele se macină bine la un robot. Se adaugă cacao, zahărul şi se amestecă bine. Margarina trebuie topită, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se pune şi esenţa de rom şi se amestecă bine pentru a se obţine o pastă omogenă nu foarte moale. Se ia câte puţin din compoziţie, se pune o vişină în mijloc şi se face o biluţă.

Compoziţia este puţin sfărâmicioasă, deoarece margarina se întăreşte repede, dar nu este problemă, se modelează uşor datorită căldurii mâinilor. Se trec la final prin cacao sau fulgi de nucă de cocos. Se lasă la frigider minimum 30 de minute înainte de a fi consumate. Dacă vrei să faci mai multe şi pentru copii, ar fi de preferat să foloseşti vişine din compoturi sau vişine proaspete. Poftă bună!