Prăjitura Cuibul Rândunicii

prajitura cuibul randunicii jpeg

Vrei să-i pregăteşti un desert delicios copilului tău, dar care să fie apreciat şi de către ceilalţi membrii ai familiei?  Încearcă prăjitura Cuibul Rândunicii. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se preparară:

Ingrediente necesare pentru prăjitura Cuibul Rândunicii:

- 500 de grame de făină, - o lămâie, - 6-8 linguri de gem (de caise, piersici, prune, vişine – în funcţie de preferinţe), - 250 de grame de margarină, - 200 de grame de nuci, - 6 ouă, - 1 praf de copt, - 250 de grame de zahăr pudră, - 150 de grame de zahăr tos, - 1 pliculeţ  de zahăr vanilat, - coaja de la o lămâie.

Prăjitura Cuibul Rândunicii – metoda de preparare:

Pentru prăjitura Cuibul Rândunicii se amestecă făina şi zahărul tos. Apoi, se adaugă un ou, un gălbenuş, pliculeţul cu zahăr vanilat, praful de copt (acesta trebuie înainte stins cu zeamă de lămâie), coaja de la lămâie şi margarina. Se frământă bine, până când compoziţia devine omogenă. După aceea, aluatul se pune la rece timp de o oră.

După acest timp, compoziţia se scoate de la frigider şi se împarte în două părţi egale. Luaţi o tavă, spălaţi-o şi uscaţi-o bine. Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Apoi, răzuiţi prima jumătate de aluat în tava de copt. La mijloc se pune spuma de ouă bine bătută (aceasta se obţine amestecând patru albuşuri şi 250 de grame de zahăr pudră timp de 4-6 minute, cu telul sau cu mixerul), 6 linguri de gem şi cele 200 de grame de nucă pisată, întinse peste aluat. Răzuiţi deasupra şi cea de-a doua parte de aluat. Apoi, prăjitura Cuibul Rândunicii se bagă la cuptor, la foc potrivit, timp de jumătate de oră.

Prăjitura Cuibul Rândunicii este un desert delicios pe care îl puteţi savura alături de un pahar cu lapte sau de o ceaşcă cu ceai fierbinte din plante.

Poftă bună!