Prăjitură de casă

1366986976 6475prajitura 20de 20casa jpeg

Cititoarea noastră Cristina-Adriana, din Hunedoara îţi propune astăzi o prăjitură de casă delicioasă din budincă de ciocolată, vanilie şi frişcă. N-ai cum să-i rezişti!

Ingrediente:

Pentru blat: 3 linguri făină, 6 ouă, 12 linguri zahăr, 4 linguri pesmet

Pentru umplutură: 1 plic budincă de vanilie, 1 plic budincă de ciocolată (sau caramel, după gust), 1 plic praf de frişcă (sau 200 g frişcă gata preparată), 800 ml lapte, 400 ml apă

budincă de vanilie

budincă de ciocolată

Pentru sirop: 400 ml apă, 4 linguri zahăr

Număr porţii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Pentru blatul de prajitura separi ouăle iar albuşurile le baţi spumă tare după care încorporezi treptat 6 linguri cu zahăr bătând în continuare cu telul. Adaugi gălbenuşurile amestecând cu lingura de lemn, pui şi cele 4 linguri cu pesmet, cele 3 linguri cu făină şi amesteci până se încorporează. Torni blatul în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, pe care o dai la copt pentru circa 40 de minute.

Între timp prepari siropul şi într-un vas caramelizezi 4 linguri cu zahăr peste care torni 400 ml apă. Laşi pe foc până se topeşte zahărul caramelizat (nu trebuie să fiarbă) şi, după ce s-a topit zahărul, tragi de pe foc şi laşi siropul să se răcească.

După ce s-au răcit şi blatul şi siropul, scoţi blatul de prajitura de casa din tavă, peste el torni jumătate din cantitatea de sirop, aşezi blatul înapoi în tavă şi torni restul siropului.

Prepari şi budincile iar prima va fi cea de vanilie, pe care o vei fierbe timp de 3 minute cu 400 ml lapte şi linguri cu zahăr. O torni caldă peste blat. Apoi fierbi (tot 3 minute) budinca de ciocolată cu 400 ml lapte şi 3 linguri cu zahăr şi o torni peste cea de vanilie. Laşi să se răcească budincile şi acoperi totul cu frişcă. Decorezi prajitura de casa cu ciocolată rasă.

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura de post cu budinca de vanilie

Prajitura de post cu budinca de vanilie

Prajitura norisor

Prajitura norisor