Prăjitura de post cu mere rase în aluat

prajitura de post cu mere rase in aluat jpeg

Postul este înfrânarea pentru o vreme de la tot ceea ce îngreunează sufletul şi trupul. Fiecare posteşte după puterile lui, fără să se simtă prea îngreunat. Prăjiturile de post pot fi un deliciu oricând, nu numai în post. Iar dacă îţi plac merele, ţie şi familiei tale, trebuie să ştii că sunt foarte multe reţete de post absolut delicioase cu mere.

Aşa este şi această prăjitură de post cu mere rase în aluat, care se face imediat şi este foarte simplă, aromată şi dulce. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar blatul poate fi amestecat cu orice alte ingrediente care îţi plac sau care ţi se par mai aromate. Vanilie sau cacao, migdale pisate sau seminţe de dovleac, sunt foarte multe variante de a te juca cu un astfel de desert excelent în orice moment al zilei.

Ingrediente Prăjitura de post cu mere rase în aluat:

- 400 g făină - 1 praf de copt - 400 g zahăr - 4 linguri ulei - Sucul de la o portocală - 50 g nucă măcinată - Scorţişoară - Coajă de portocală - 6 mere medii

Mod de preparare Prăjitura de post cu mere rase în aluat:

Merele se curăţă, se rad şi se pun la călit cu puţin zahăr şi puţină scorţişoară. Este bine ca înainte să fie stoarse de sucul pe care îl lasă dacă merele sunt suculente. Nu se călesc foarte tare.

Apoi se trece la aluat. Uleiul se amestecă cu zahărul, se adaugă apoi sucul de portocale, nuca măcinată, mirodeniile şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. La final se încorporează făina, amestecând încet. Se unde o tavă cu margarină, se presară cu făină şi se pune pentru 10 minute la cuptorul pre încins la 180 de grade. Se scoate după cele 10 minute tava şi se presară merele rase şi coapte pe deasupra. Se mai lasă prăjitură de post cu mere rase în aluat maxim 30 de minute, se verifică cu ajutorul unei scobitori dacă este gata. Poftă bună!

prăjitură de post

Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Cozonac de post fara framantare

Cozonac de post fara framantare

Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca