Prăjitură duo ciocolată, fără coacere

1 shutterstock 1860080437 jpg jpeg

Ciocolata este cel mai popular desert din lume, fie consumată ca atare, fie în diferite prăjituri. În acest tort e la "putere" dublă şi îţi încântă toate simţurile!

Ingrediente

Pentru blat:

200 g biscuiţi cu cacao

70 g unt

Pentru creme:

200 g ciocolată neagră

200 g ciocolată cu lapte

250 g mascarpone

300 g frişcă bătută

100 g zahăr pudră

10 g gelatină

30 g pudră cacao, pentru decor

Pentru blat, mixezi biscuiţii în robotul de bucătărie, apoi îi transferi într-un castron. Torni untul topit şi răcit şi omogenizezi. Într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil, tapetată cu hârtie de copt, aşezi un strat de biscuiţi, presezi bine cu o lingură şi dai la rece 30 de minute.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata neagră şi dai deoparte. Mixezi mascarpone cu zahărul pudră, apoi încorporezi ciocolata la temperatura camerei. Omogenizezi şi aşezi compoziţia peste blatul de biscuiţi. Dai la rece 30 de minute.

Hidratezi gelatina în 60 ml apă rece. Topeşti pe baie de aburi ciocolata cu lapte. Când gelatina e hidratată, o adaugi în ciocolata cu lapte şi omogenizezi, apoi laşi la răcorit. Torni ciocolata peste frişca bătută şi amesteci uşor, cu o spatulă, până e încorporată. Pui compoziţia în tavă, nivelezi şi dai din nou la frigider, 4-5 ore sau peste noapte. Decorezi prăjitura cu pudră de cacao înainte de servire.

FOTO Shutterstock