Prăjitură englezească cu mere

Deserturile cu mere sunt preferatele tuturor, datorită savorii şi gustului lor proaspăt. Îţi propunem o reţetă cu o aromă aparte, care merge de minune alături de o cupă de îngheţată sau un bol de şerbet.
1 kg mere
50 g stafide
50 g zahăr brun
50 g zahăr pudră
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 praf de pudră de nucşoară
½ linguriţă cuişoare
puţin unt
Pentru glazura de scorţişoară:
170 g făină
1 linguriţă scorţişoară măcinată
50 g zahăr pudră
50 g zahăr brun
130 g unt, proaspăt scos de la frigider şi tăiat în cubuleţe
Încălzeşti cuptorul. Într-un vas adânc, amesteci ingredientele pentru glazura de scorţişoară: mai
întâi făina, scorţişoara şi zahărul, după care untul. Continui să le combini până când compoziţia
devine crocantă, semiuscată şi cu aspect nisipos.
Separat, speli merele, le scoţi cotoarele, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Amesteci bucăţile de
mere cu restul de ingrediente.
Pui amestecul de mere într-o tavă unsă. Deasupra, presari compoziţia de aluat pregătită la început, fără
să-l apeşi.
Bagi tava la cuptor pentru jumătate de oră, la foc mediu. Înainte de servire, laşi prăjitura să se
răcească timp de 10 minute.
Sursa
https://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/apple-cinnamon-crumble/
Foto:
https://heedthefeed.files.wordpress.com/2012/01/dsc_0475.jpg?w=560