Prăjitură „extravaganţă cu lămâie“

prajitura extravaganta cu lamaie jpeg

Acest desert apetisant are o textură uşoară şi cremoasă, completată de un blat crocant cu nuci pecan. Bineînţeles, poţi folosi şi nuci româneşti. Rezultatul va fi o adevărată „extravaganţă cu lămâie“ şi vei fi tentată să mănânci toată tava. Ca să nu mai spunem că ar fi un desert perfect pentru masa de Paşte.

Prăjitură „extravaganţă cu lămâie“ – Ingrediente

Pentru blat

260 g făină 227 unt moale, la temperatura camerei 125 g nuci pecan tocate

Pentru crema de brânză

450 g cremă de brânză, la temperatura camerei

260 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

Pentru stratul de budincă

1 plic praf de budincă (instant) cu gust de lămâie

500 ml lapte

* zahăr, conform indicaţiilor de pe plicul de budincă

Pentru stratul de frişcă bătută

350 g smântână pentru frişcă

65 g zahăr pudră

Prăjitură „extravaganţă cu lămâie“ – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru blat, amesteci făina cu untul într-un blender, până se formează un aluat. Adaugi nucile pecan şi mixezi până când se combină ingredientele. Torni compoziţia într-o tavă de copt, o nivelezi şi o apeşi bine. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, până se rumeneşte blatul, apoi îl laşi să se răcească. În timp ce se coace, prepari celelalte straturi ale prăjiturii.

Într-un bol încăpător, amesteci cu mixerul crema de brânză, zahărul şi zeama de lămâie până se omogenizează. Când s-a răcit blatul, torni crema de brânză şi o nivelezi.

Separat, prepari budinca cu gust de lămâie cu laptele şi cu zahărul. O laşi să se răcească şi o întinzi peste stratul de cremă de brânză.

Baţi smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră până obţii o spumă tare. Când e suficient de bine bătută, o întinzi peste budinca cu gust de lămâie. Dai prăjitura la frigider câteva ore şi o tai înainte să o serveşti.

Sursa + foto: www.the-girl-who-ate-everything.com

www.the-girl-who-ate-everything.com