Prăjitură Figaro cu nucă

prajitura figaro cu nuca jpeg

Am mâncat pentru prima dată prăjitură Figaro cu nucă la mătuşa mea, care o pregătise special pentru vizita mea. drept că pe vremea aia, nu ştiam că aşa se cheamă. De altfel sunt convinsă că în unele case unde se pregăteşte cu succes această prăjitură, nici nu se cunoaşte această denumire. Important este că această prăjitură Figaro cu nucă este foarte delicioasă şi merită să o pregătiţi pentru cei dragi.

Prăjitură Figaro cu nucă - Ingrediente (1 tavă)

200 g unt 1 borcan gem, după preferinţe 6 ouă 300 g făină 100 g nucă 500 g zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie

Prăjitură Figaro cu nucă - Mod de preparare

Mixezi untul la temperatura camerei cu jumătate din cantitatea de zahăr. Când capătă o consistenţă cremoasă încorporezi 2 ouă bătute împreună cu 4 gălbenuşuri. Pui esenţa de vanilie, făina în ploaie şi amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi o nivelezi. Dai blatul la cuptor aproximativ 30 de minute. Baţi albuşurile rămase cu restul de zahăr, până obţii o spumă tare. Amesteci gemul cu nucile. Scoţi tava din cuptor, ungi blatul cu gemul amestecat cu nuci şi aşezi deasupra bezeaua. Dai din nou tava cu prăjitură Figaro cu nucă la cuptor 10-15 minute.