Prăjitură fragedă cu gem şi nucă

1 captura de ecran din 2019 05 21 la 18 31 25 png png

Supranumită şi „prăjitura buncii” această reţetă va fi recunoscută cu siguranţă de mulţi dintre dvs. Este o prăjitură care se serveşte la ceaiul de după-masă, sau alături de o cafea. Ai nevoie de ceva îndemânare, timp la dispoziţie, răbdare şi câteva ingrediente proaspete şi delicioase.

Ingrediente pentru prăjitură fragedă cu gem şi nucă:

180 g unt 330 g făină 120 g zahăr 200 g nucă mărunţită 8 g praf de copt 50 ml apă minerală 10 g zahăr vanilat 20 ml zeamă de lămâie 250 g gem de prune (sau alt fel de gem) 1 praf de sare

Mod de preparare pentru prăjitură fragedă cu gem şi nucă:

Mixează untul cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat pentru două minute. Pune praful de copt, zeama de lămâie, apa minerală şi mixează încă 2 minute. Adaugă făina şi 100 g de nucă şi amestecă în continuare. Opreşte un sfert din aluatul obţinut, iar restul întinde-l într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Adaugă gemul şi întinde-l, pune restul de nucă şi răzuieşte restul de cocă pe toată suprafaţa prăjiturii. Dacă aluatul este prea moale, îl poţi băga pentru câteva minute la congelator, astfel încât să poată fi răzuibil.

Coace prăjitura la 180 de grade pentru 35 de minute. Când e gata, pudrează prăjitura cu zahăr vanilat, tai-o în pătrăţele şi serveşte-o.