Prăjitura-grilaj, în stil rustic

Cake with Poppy and Plums jpeg

Delicioasele prune te îmbie de pe tarabe să le transformi în cele mai bune prăjituri.

Ai nevoie de Pentru aluat ● 2 pahare făină ● 200 g smântână ● 2 linguri zahăr ● 1 ou Pentru umplutură ● 500 g prune ● 1 ou ● 3 linguri zahăr ● 200 g magiun de prune ● ½ linguriţă scorţişoară măcinată

Cum se prepară

Mixezi smântâna cu oul şi zahărul. Adaugi făina şi frămânţi cu mâna un aluat moale şi nelipicios. Dacă aluatul este lipicios, mai poţi adăuga puţină făină. Din aluat, 1/3 îl întinzi într-o tavă rotundă presărată cu făină. Deasupra pui magiunul de prune, apoi prunele proaspete tăiate felii. Presari zahărul şi scorţişoara.

Din restul de aluat modelezi benzi pe care le aşezi peste umplutură ca pe un grilaj, apoi le ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute.