Prăjitură Hilda

prajitura zi si noapte cu bezea 580x400 jpeg

O prăjitură foarte uşor de preparat, foarte arătoasă şi foarte gustoasă, va dispărea în câteva minute din tavă. Blatul pufos şi bezeaua fac din această prăjitură un desert perfect pentru cei care adoră bezelele. Iată cum să faci un deliciu simplu şi rapid, prăjitura Hilda.

Ingrediente Prăjitură Hilda:

Pentru blat:

  • 250 de grame de zahăr tos
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 cană de lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 125 de grame de margarină sau unt
  • 250 de grame de făină
  • 15-20 de nuci, alune sau migdale

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 400 de grame de gem de prune (1 borcan)
  • 200 de grame de zahăr

Mod de preparare Prăjitură Hilda:

Se face mai întâi blatul. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul tos şi margarina sau unt. Se bate bine până când zahărul se topeşte şi untul sau margarina se omogenizează complet.

Peste gălbenuşurile frecate se adaugă laptele şi praful de copt stins în puţină zeamă de lămâie. Se poate stinge şi cu lapte. Făina se cerne şi se adaugă treptat peste ingredientele de mai sus. După ce s-a încorporat şi făina, se adaugă şi cacaoa trecută prin sita de ceai, pentru a nu face cocoloaşe. Se omogenizează bine, apoi se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă aluatul pentru blat şi se lasă la copt până când e aproape gata.

În acest timp se bat foarte bine şi albuşurile pentru bezea. Se bat până se întăreşte spuma, apoi se adaugă treptat zahărul şi se bate până se topeşte. Când blatul este aproape copt, se scoate din cuptor, se întinde gemul de prune şi peste se pune bezeaua.

Se bagă înapoi în cuptor pentru aproximativ 20 de minute, bezeaua trebuie să capete o culoare arămie. La final se pudrează cu cacao şi se serveşte. Poftă bună!