Prăjitură în două culori

Apricot Pie jpeg

Minunatul desert pe care ţi-l recomandăm azi conţine bucăţele de ananas. Prăjitura este în două culori şi are pe deasupra o apetisantă cremă de ciocolată albă.

Ingrediente

Pentru blat

3 pahare zahăr 3 pahare făină 220 g unt ½ pahar smântână dulce coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 1 pahar iaurt 3 ouă 1 lingură cacao ananas din compot

Pentru crema de ciocolată

400 g ciocolată albă

500 ml smântână dulce, pentru frişcă

Preparare

Pentru blat, baţi untul moale cu zahărul, coaja de lămâie şi smântâna. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar gălbenuşurile le freci cu iaurtul. Le adaugi în compoziţia cu făină şi unt. Baţi albuşurile spumă cu sarea. Le încorporezi cu o spatulă în amestecul de mai sus. Torni 1/3 din aluat într-un alt bol şi-l amesteci cu pudra de cacao. Celălalt aluat îl răstorni într-o tavă cu hârtie de copt. Deasupra torni uşor şi aluatul cu cacao. Aranjezi bucăţile de ananas şi dai tava la cuptorul încins 40 de minute.

Pentru a pregăti crema, aşezi ciocolata şi smântâna pe baie de aburi până se topeşte ciocolata. Dai crema la frigider minimum 2 ore. Ulterior, o baţi cu mixerul până devine pufoasă şi-şi dublează volumul, apoi o torni peste blatul rece, o netezeşti şi o dai la frigider 4-5 ore. O serveşti decorată după imaginaţie.

Foto: Profimedia

Prăjitură Napoleon, un deliciu cu budincă de vanilie şi căpşuni

Prăjitură Napoleon, un deliciu cu budincă de vanilie şi căpşuni

Prăjitură cu zmeură

Prăjitură cu zmeură

Prajitură rusească cu brânză de vaci

Prajitură rusească cu brânză de vaci