Prăjitură Lamington

1 captura de ecran din 2019 05 28 la 20 04 14 png png

Prăjitură Lamington: Bucăţele pufoase de pandişpan făcute sandviş, cu gem de zmeură la mijloc şi scufundate într-o glazură de ciocolată, acoperite cu cocos, aceste prăjiturele mici sunt perfecte pentru orice ocazie

Ingrediente pentru prăjitură Lamington:

500 g unt 250 g făină cu praf de copt 250 g zahăr 5 ouă 100 ml lapte 1/2 extract de vanilie 1/2 linguriţă praf de copt 250 g ciocolată neagră de calitate 100 g zahăr pudra 300 g fulgi de cocos 340 g gem de zmeură

Mod de preparare prăjitură Lamington:

Preîncin ge cuptorul la 190 de grade. Tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt. Pentru pandişpan, bate 250 g de unt şi zahărul împreună până devine o cremă pufoasă. Adaugă ouăle pe rând, urmate de lapte şi extractul de vanilie. Cu o spatulă, adaugă făina încorporând-o uşor, apoi praful de copt.

Împarte aluatul în 2 şi pune-l în cele două tăvi pregătite. Coace-le pentru 12-15 minute sau până sunt aurii. Lasă-le la răcit şi apoi pune zahărul pudră într-un bol. Rupe bucăţi ciocolata şi adaugă şi untul în acelaşi castron. Topeşte totul la bain marin, amestecând continuu.

Pune fulgii de cocos pe o suprafaţa plată. Taie prăjiturile în pătrăţele de cam 4 centimetri. Ia câte un pătrăţel, unge-l cu gem, pune alt pătrăţel peste, scufundă-l în ciocolată şi trece-l prin nuca de cocos. Repetă procedeul cu toate pătrăţelele de pandişpan şi apoi serveşte.

https://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/lamingtons/