Prăjitura Napoleon de post

prajitura napoleon de post jpeg

Nu se cunoaşte povestea şi storia acestei prăjituri, dar ştim sigur că îşi are originile în Rusia, unde era desertul preferat al copiilor. Şi mai ştim sigur că gustul acestei reţete de prăjitură Napoleon de post este foarte asemănător celui de cremşnit. Aşa că vă poftim la masă!

Prăjitura Napoleon de post - Ingrediente

800 g foiitaj fără ou 100 g nuci mărunţite 200 g cireşe sau vişine din compot 1 l frişcă vegetală 200 g zahăr pudră vanilat

Prăjitura Napoleon de post - Mod de preparare

Decongelezi aluatul şi îl împarţi în 6 părţi. Întinzi o foaie, presari nuca şi presezi. Întinzi foaia în tavă şi coci în cuptor la 180 grade,timp de 12-15 minute fiecare, până se rumenesc bine. Pentru pregătirea cremei, baţi frişca cu zahărul. Îmbraci marginile platoului se îmbracă cu folie alimentară, aşezi un blat şi ungi cu un strat de cremă cam de 1 cm grosime. Pui un strat de cireşe sau vişine peste cremă. Continui până epuizezi toate ingredientele. Peste al patrulea blat pui din nou vişine. Dacă ţi-au rămas margini crocante de blat, le zdrobeşti şi le pui pe deasupra. Acoperi prăjitura Napoleon de post cu un prosop cel puţin pentru 8 ore sau peste noapte.