Prăjitură pufoasă cu căpşuni

Vine vara, aşa că trebuie să profităm de toate fructele de sezon. Îţi propunem o prăjitură pufoasă cu căpşuni pe care o poţi servi cu o cupă generoasă de îngheţată de vanilie.
Ingrediente pentru prăjitura pufoasă cu căpşuni:
1,8 kilograme de căpşuni 120 g zahăr 2 ouă mari la temperatura camerei 2 liinguriţe extract de vanilie 390 g făinp 3 linguriţe praf de copt 2 linguriţe sare 120 ml lapte
Mod de preparare:
Încinge cuptorul. Pune căpşunile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi presară peste ele zahăr. Pune-le la cuptor cam 35-40 de minute. Răceşte-le. Între timp, tapetează o tavă cu hârtie de copt.
În bolul unui mixer, bate untul şi zahărul până devin o cremă, adaugă ouăle unul câte unul. Pune extractul, praful de copt, sarea şi adaugă laptele alternativ cu făina.
Pune aluatul în tavă şi adaugă căpşunile. Dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Lasă la răcit şi presară zahăr pudră.