Prăjitura Zi şi Noapte cu bezea

Prăjitura Zi şi Noapte cu bezea jpeg

Gusturile deserturilor din copilărie sunt unice. Parcă nimic nu mai poate fi la fel de bun precum prăjiturile pe care le savuram când aveam doar câţiva anişori. Un desert care ne aminteşte de aromele din copilărie este şi delicioasa Prăjitură Zi şi Noapte cu bezea. Iată ce ingrediente aveţi nevoie pentru prepararea acesteia, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru Prăjitura Zi şi Noapte cu bezea

Pentru blat sunt necesare:

- 6 gălbenuşuri, - 12 linguri de zahăr, - 200 grame de margarină - 4 linguri de cacao, - 1 linguriţă praf de copt, - 1 esenţă de vanilie, - 6 linguri de făină, - 5-6 linguri de gem de caise sau piersici.

Pentru bezea avem nevoie de:

- 6 albuşuri,

- 16 linguri de zahăr,

- 1 esenţă de vanilie.

Prăjitura Zi şi Noapte cu bezea  - metoda de preparare:

Mixăm gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugăm untul. Continuăm să mixăm încă vreo trei-patru minute. Adăugăm cacaua, esenţa de vanilie şi făina (înainte de acest pas, făina trebuie amestecată  cu praful de copt). Amestecăm întreaga compoziţie.

Luăm o tavă, o spălăm şi o uscăm. O ungem cu ulei şi o tapetăm cu făină sau cu hârtie de copt. Apoi, preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Turnăm în tavă compoziţia şi o băgăm la cuptor pentru 20-22 de minute.

Acum putem să trece la prepararea bezelei. Batem albuşurile cu zahărul până se fac ca o spumă. Adăugăm esenţa de vanilie şi mai mixăm două-trei minute.

După cele 20-22 de minute, scoatem prăjitura din cuptor şi o ungem cu gem de caise sau de piersici pe toată suprafaţa. Deasupra acesteia se aşează uniform bezeaua. Tava se introduce iar la cuptor pentru încă 7-10 minute.

Peste Prăjitura Zi şi Noapte cu bezea putem să radem ciocolată sau să presărăm nucă de cocos, zahăr farin ori scorţişoară. Acest desert se poate servi cu un fresh proaspăt de portocale, dacă preferaţi băuturile reci, sau alături de o ceaşcă de ceai de fructe de pădure, dacă preferaţi băuturile calde.

Poftă bună!