Prepară acasă pâine integrală cu seminţe
Sperăm că această reţetă de pâine integrală cu seminţe te va face să-ţi sufleci mânecile şi să te apuci de frământat.
De ce ai nevoie pentru pâine integrală
400 g făină integrală
100 g făină neagră
apă caldă
sare
7 g drojdie uscată
1 lingură zahăr
3-4 linguri ulei
50 g amestec de seminţe: floarea-soarelui, dovleac, in, mac
1 gălbenuş
Cum se prepară pâinea
Freci drojdia cu zahărul şi puţină apă caldă şi laşi 10 minute, apoi torni peste făina cernută. Torni 2-3 linguri ulei, adaugi un praf de sare, seminţele şi începi să frămânţi, adăugând apă caldă puţin câte puţin, până când obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Ungi cu ulei o tavă, tai forma dorită pâinii şi o aşezi în tavă. O ungi cu gălbenuş bătut şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.