« Prinţesa pădurii »

Printesa padurii jpeg

O adevărată “prinţesă a pădurii” pe care toţi membrii familiei o vor îndrăgi! Nu mai sta pe gânduri şi fă-le o supriză celor dragi, preparând acest desert delicios.

Ingrediente:

Pentru topping:

150 g făină 4 ouă 150 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 150 g unt nesărat 2 linguriţe rase praf de copt ornament de ciocolată albă şi neagră 1 linguriţă esenţă de migdale

Pentru sirop:

100 ml apă

50 g zahăr

3 linguri coniac

Mod de preparare:

Pentru blat, freci untul cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile şi, treptat, făina cu praful de copt. La final, încorporezi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi cu esenţa. Tapetezi o tavă cu pereţi înalţi, torni compoziţia şi coci, la foc potrivit, cam 25 de minute. Laşi să răcească în tavă.

Pentru sirop, dizolvi zahărul în apă, fierbi 5 minute şi dai deoparte. Când s-a răcit, adaugi coniacul. Însiropezi blatul, torni

spuma de afine

şi uniformizezi cu o spatulă.

Dai la rece 5-6 ore, o porţionezi şi o serveşti ornată cu ciocolată!

Dificultate medie

8 porţii

Timp de preparare: 45 de minute